Kdo vyhraje souboj o nejrychlejší SUV? Jeep Trackhawk vyzval Teslu Model X

Jeep Grand Cherokee Trackhawk vs. Tesla Model X | foto: youtube.com

Jeep Grand Cherokee je skutečně úchvatný stroj. Díky 6.2 litrovému přeplňovanému motoru V8, který sdílí se zběsilými Muscle Cars jako Dodge Challenger nebo Charger, totiž dokáže generovat výkon 707 koní a problém mu nečiní ani postavit se čistokrevným sporťákům. Přitom je to ale stále praktické SUV, které vás doveze kamkoliv si zamanete.

Své kvality potvrdil Trackhawk již před pár týdny, kdy se postavil proti tradičnímu britskému sporťáku McLaren 570S. Jako vítěz vyšel ze závodu samozřejmě McLaren, ovšem Jeep se nedal zahanbit a poměrně dlouho šlapal sportovnímu vozu na paty. Bez použití Launch Control navíc dokonce chvíli v závodě dominoval.

Nač ale srovnávat jablka s hruškami, když můžeme postavit extrémně rychlé SUV proti jemu rovnému konkurentu. Podobně jako v segmentu rychlých sedanů, i v segmentu ostrých SUV totiž trhu dominuje Tesla se svým Modelem X – konkrétně s vlajkovou lodí P100D.

Majitelé obou SUV se tak sešly na závodní dráze a rozdali si to v závodu na ¼ míle, tedy cca 402 metrů. Výsledkem byl nový rekordní čas dráhy, který stanovila Tesla. Ta totiž závodům dominovala a Jeep se dostahoval jen v momentě, kdy řidič elektrického SUV na startu zaváhal nebo neaktivoval Launch mód.

V řeči čísel – Tesla akcelerovala na 97 km/h za 2,92 sekundy, zatím co Jeepu to trvalo 3,71 sekundy. Dráhu o délce 402 metrů pak Tesla překonala v čase 11,28 sekundy s maximální rychlostí 118,37 mph (190,49 km/h), zatím co Jeepu to trvalo 11,9 sekundy při maximální rychlosti 113,22 mph (182,20 km/h).

Souboj dvou extrémních SUV | zdroj: youtube.com

Tesla tedy nakonec vyhrála, nicméně Jeep si i tak zaslouží úctu a respekt. Sice nenabídne tak ohromující akceleraci, ovšem jeho zvuk ve vás probudí ty správné emoce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy