Elon Musk tunelářem? Nečekejte žádnou Blanku, ve Washingtonu rozjíždí megalomanský projekt

Tesla & Boring Company | foto: youtube.com

Elon Musk momentálně stojí v čele hned několika velkolepých projektů, ovšem jeho plány na rychlou podzemní dopravu se poslední dobou odsunuly na pozadí. Nyní však přichází zprávy, že Musk dostal svolení začít budovat své "tunely" ve Washingtonu D.C. Mohlo by tak jít o začátek velkolepého plánu, který zkrátí cestování mezi velkoměsty z hodin na desítky minut.

Washington Post přinesl zprávy, podle kterých Muskova společnost Boring Company získala od úřadů v D.C. stavební povolení k přípravným a výkopovým pracím poblíž opoceného parkoviště v rozrůstající se městské čtvrti NoMa.

Povolení mělo být vydáno již v listopadu minulého roku a mluvčí Boring Company potvrdil, že pokud na místě skutečně dojde ke stavbě, mohlo by jít o budování stanice. Ta by pak mohla posloužit buď síti Hyperloop nebo síti podzemních přepravních platforem, jejichž vývojem se Broing Company zabývá.

Musk už o možnosti vybudovat vysokorychlostní spojení mezi Washingtonem a New Yorkem několikrát mluvil. V minulém roce dokonce zveřejnil na Twitteru zprávu, podle které již získal ústní souhlas k vybudování systému, který by umožnil cestování mezi městy během 29 minut a navíc by nabídl i stanice v Baltimoru a Philadelphii. 

Podle Washington Post navíc starosta Washingtonu již navštívil sídlo Boring Company v Californii a následně měl dopravní úřad pověřit zjišťováním, jaká povolení by Musk potřeboval k budování tunelů pod silnicemi a veřejnými pozemky. Samotná stavba je tak zatím stále v nedohlednu, nicméně se ukazuje, že Musk na svých snech, jakkoliv se mohou zdát šílené, neustále pracuje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy