Nejabsurdnější motoristický rekord v historii? Postaral se o něj tenhle šílenec

Nejdelší balancování s autem na hlavě? John Evans zvládl udržet 160 kg vážící Mini 33 sekund | foto: youtube.com

Guinnessova kniha rekordů nabízí řadu obdivuhodných výkonů, před kterými má člověk potřebu smeknout. Kromě toho je v ní ale zapsáno také pár lidí, kteří vytváří rekordy absurdní a těžko pochopitelné. Jedním z nich je i John Evans, který má na svědomí zřejmě nejabsurdnější rekord motoristického světa.

John Evans je chlapík hřmotnější postavy, který se vyžívá v lámání rekordů spojených s balancováním různých věcí na hlavě. Při pohledu na webové stránky Guinnessovy knihy rekordů tak zjistíme, že na své hlavě vybalancoval rekordní počet přepravek na mléko, nápojových plechovek, prázdných pivních sudů nebo půllitrů.

Možná si teď ťukáte na čelo se slovy "jaký to má smysl?", ovšem jsme se ještě nedostali k jeho vrcholnému kousku. Již 24. května 1999 totiž John Evans balancoval s Mini na hlavě v londýnském televizním studiu. Automobil 159.6 kg udržel na hlavě těžko uvěřitelných 33 sekund, čímž stanovil zřejmě jeden z nejabsurdnějších rekordů automobilového světa.

Jak už je vám asi jasné, Mini muselo být do značné míry odlehčeno. Podle všeho přišlo o motor i kompletní vybavení, takže John balancoval s karoserií na speciálním rámu. Mezi jeho a hlavou a automobilem byl přitom pouze klobouk, který má John vystlaný malým gumovým kroužkem, který nejspíš lépe rozloží hmotnost vozu na jeho hlavu.

John Evans během vytváření jeho šíleného rekordu (2:28) | zdroj: youtube.com

Na videu sice John vypadá že neumí do pěti napočítat, nicméně jak jsme během krátkého Googlení zjistili, na svém umění si založil zřejmě slušné živobytí. Své schopnosti totiž předvádí takřka po celém světa a například v Asii jsou z něj doslova unešení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy