Sporťák místo růží? Šťastlivec si k Valentýnu nadělil jedinečný McLaren 570S Spider

Exkluzivní McLaren 570S Spider udělá někomu na Valentýna pořádnou radost | foto: McLaren

Den svatého Valentýna nepatří v České republice zrovna k populárním svátkům, nicméně jinde ve světě jsou lidé schopni během něj utrácet neuvěřitelné částky. Nejčastěji jde o květiny, bonboniéry či šperky, ovšem někteří zajdou ještě dále. Důkazem budiž šťastlivec, který si k Valentýnu nadělil unikátní McLaren 570S Spider v červené barvě.

Nový majitel tohohle auta buď musí být skutečným romantikem, nebo má jen slabost pro červenou barvu. Vůz je totiž nalakován v červené exkluzivní barvě "Vermillion Red", kterou automobilka nabízí jako jednu z barev z řady "McLaren Elite". To je ale pouhý začátek.

Červenou karoserii totiž doplňují i červeně svítící brzdové třmeny a vcelku netradiční pneumatiky Pirelli P Zero z edice "Color Edition", na jejichž obvodu najdeme červené proužky a červeně psané označení. Stejná kombinace barev se pak objevuje i v interiéru, který je čalouněn červeno-černou kůží v odstínech Apex Red & Jet Black. Nechybí však ani černá Alcantara v odstínu Carbon Black a řada karbonových doplňků.

Odborníci z MSO (McLaren Special Operations) si s interiérem a kombinací barev skutečně vyhráli nejen v interiéru, ale i v exteriéru. Kromě luxusní kůže se tak setkáme i s karbonem, který kromě částí volantu a výplně dveří tvoří také přední splitter, zadní nárazník nebo přítlačné křídlo.

Pod stylovou a barevně skvěle sladěnou karoserií se však stále ukrývá 3.8 litrový dvakrát přeplňovaný motor V8, který vás na rande dovoze klidně rychlostí až 128 kilometrů za hodinu, kdybyste si ale chtěli užívat při jízdě vítr ve vlasech, sníží se maximální rychlost na 315 km/h.

Pokud by se ale rande naopak nevydařilo, můžete z něj bleskurychle zmizet. Akceleraci z 0 na 100 km/h totiž McLaren 570S Spider zvládá za 3.2 sekundy a rychlostí 200 km/h budete uhánět již za 9.6 sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy