Zvláštní rozmary milionářů? Tohle auto má v laku měsíční prach

Jedinečný Aston Martin Valkyrie dostane lak s obsahem měsíčního prachu | foto: instagram

Aston Martin Valkyrie je skutečně unikátní automobil, který svým výkonem i technologií převyšuje většinu myslitelné konkurence. Malou vadou na kráse je jeho extrémně vysoká cena, nicméně za to majitelé dostanou jedinečnou možnost specifikovat si naprosto vše podle svých představ.

A právě této skutečnosti se rozhodl využít člověk, zřejmě velice zámožná, který na Instagramu vystupuje pod jménem "lamborghinks". V jeho sbírce už se nachází vozy jako Pagani Huayra BC, Lamborghini Veneno nebo Koenigsegg Agera XS. Velice brzy však přidá další vzácný kousek - červený Aston Martin Valkyrie, v jehož barvě bude i měsíční prach.

Možná teď nechápavě kroutíte hlavou, nicméně na Instagramu se tento člověk pochlubil koupí kamene z měsíce, který bude rozdrcen na prach a ten bude přimíchán do exkluzivní červené barvy v odstínu "Karosserie Lunar Red". Majitelé hypersportů mají mnoho šílených nápadů a přání, nicméně tohle bude nový vrchol.

Za tímto nápadem přitom stála konverzace, během které někdo pronesl, že Valkyrie připomíná kosmickou loď převlečenou za auto. Projet se s Valkyrii ve vesmíru je však nemožné, proto se budoucí majitel rozhodl přinést si kus vesmíru do auta.

Měsíční prach však není jediným extrémem na tomto voze. Jeho pohonný systém je totiž složen z atmosfericky plněného 6.5 litrového motoru V12, který ladili odborníci z Cosworth. Kromě toho se zde ale nachází i elektromotor od Rimacu, díky čemuž má vůz celkový výkon 1130 koní. Úchvatná je však i aerodynamika vozu, která dokáže generovat přítlak až 1815 kilogramů, díky čemuž se může Valkyrie směle rovnat i vozům Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy