Zakladatel Tesly rozjel další skvělý business. Obrana před zombies už mu vynesla 102 milionů

Elon Musk se svou novou hračkou: plamenometem | foto: instagram

Elon Musk je známý hlavně jako zakladatel a ředitel společností Tesla nebo Space X, ovšem i další jeho projekty stojí za zmínku. Skvělým příkladem může být Boring Company, která začala s hloubením tunelů pro Muskovu speciální síť podzemních tunelů, nicméně teď se zaměřila na výrobu a prodej plamenometů. A jde jí to opravdu skvěle.

Elon Musk sliboval výrobu a prodej plamenometů už před delší dobou, ovšem tehdy ho ještě nikdo nebral vážně. Vše se ale změnilo v sobotu večer, kdy Musk oznámil zahájení objednávek a prezentoval se několika videi a fotografiemi funkčního "plamenometu".

Plamenomet společnosti Boring Company | foto: twitter

Za 500 dolarů (cca 10 256 Kč) však zákazníci nedostanou hrozivou zbraň používanou zemědělci, vojáky a pyrotechniky k podpalování vzdálených objektů, ale spíše přerostlý zapalovač, se kterým se bude skvěle vytvářet krusta na vašem Crème brûlée.

Je to však logický krok, neboť díky velice krátkému plameni se Musk vyhne oplétačkám se zákonem a agenturou ATF a zároveň je dle jeho slov plamenomet "méně nebezpečný, než nůž na steak". Trochu úsměvné je ale zjištění, že plamenomety jsou v 48 státech USA legální.

Navzdory skutečnosti, že tyhle plamenomety prakticky nemají reálně využití, jejich objednávky přibývají neskutečně rychle. Před 14 hodinami dokonce Musk na svém Twitterovém účtu informoval, že evidují již 10 000 objednávek. Při ceně 500 dolarů za kus tak Musk za pár dnů vydělal 5 milionů dolarů, tedy cca 102 milionů korun.

Pokud se společnosti podaří prodat všech plánovaných 20 000 kusů, o čemž už nikdo nepochybuje, přinese to společnosti zisky 10 milionů dolarů. Oproti poslednímu velkému prodeji 50 000 čepic za 20 dolarů / kus je to poměrně výrazný krok kupředu.

Musk si navíc i nadále umí udělat srandu sám ze sebe. Zatímco při prodeji čepic měl na svém twitteru napsáno "prodavač čepic", teď je z něj "obránce před zombies".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy