Kdo vyhraje nejtišší závod světa? Tesla předvedla napínavý bratrovražedný souboj

Tesla Model X P90D vs Tesla Model S P100D | foto: youtube.com

Na Palm Beach International Raceway se před pár týdny uskutečnil pravděpodobně nejtišší závod v historii motorsportu. Tesla Model X P90 D zde totiž vyzvala na souboj o délce 402 metrů nejvýkonnější Teslu Model S P100D. Favorit je sice už od začátku jasný, nicméně tahle podívaná za to stejně stojí.

Už od začátku je jasným favoritem modrá Tesla Model S, která je lehčí, aerodynamičtější a také se může pochlubit výkonnější sestavou. Pod její kapotou se totiž ukrývají dva elektromotory o celkovém výkonu cca 680 elektrických koní.

Tesla Model X P90D vs. Tesla Model S P100D (1:14) | zdroj: youtube.com

Na druhé straně pak stojí Model X P90D, které má sice také pohon všech čtyř kol, nicméně při výkonu cca 583 koní ji na Model S schází cca 150 koní a velkým nedostatkem je také vyšší hmotnost.

Závod jako takový je však poměrně vyrovnaný a na konci 1/4 míle (402 metrů) dlouhé rovinky má Model S čas 11.10 sekund při rychlosti 191.5 km/h, zatímco Model X ztrácí "jen" 5 desetin sekundy při maximální rychlosti cca 186.6 km/h. Překvapení se tedy nekoná, nicméně i tak se může Model X pochlubit vcelku slušnými výsledky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy