Jak napálit policisty z okolí? Stačí halda sněhu a trocha kreativity

Policisté chtěli Supru ze sněhu nejdříve pokutovat, pak se ale vtípku zasmáli | foto: facebook

Severní Amerika se v posledních týdnech potýká se zimou, jakou nepamatuje. A zatímco jedni na mráz a přívaly sněhu nadávají, druzí jsou schopni chopit se příležitosti a něco zajímavého z všudypřítomného sněhu vytvořit. Výtvor jednoho umělce z kanadské provincie Quebec však nepobavil jen sousedy, ale i policisty z okolí.

Konstruktér, mechanik a designér Laprise Simon z Montrealu se totiž rozhodl využít haldy sněhu nahrnutého před jeho dům a vtiskl ji až neuvěřitelně živou podobu Tyoty Supra v životní velikosti. Těžko říct zda měl umělec již od začátku představu, jaké auto ze sněhu vytvoří, nicméně lidé z Jalopniku ve voze spatřili Toyotu Supra A70 z přelomu 80. a 90. let a my jim můžeme jen dát za pravdu.

Aby svému dílu vtiskl ještě reálnější podobu, rozhodl se na přední sklo umístit starý stěrač, který se mu podařilo najít u silnice. Možná i díky tomuhle detailu pak vůz vypadal tak živě, že se ho příslušník místní policie pokusil pokutovat za nedovolené parkování.

Absurdní situace došla tak daleko, že se příslušník dokonce chystal umístit za stěrač lístek s pokutou, nicméně poté zjistil, že stěrač je jen položený na ohromné hromadě sněhu. Pobavený policista si však nechtěl nechat tuhle srandu jen pro sebe a tak zavolal i kolegy v druhém služebním voze, zřejmě aby se také pobavili.

Umělci, který humornou situaci fotil zpovzdálí, nakonec nechali za stěračem lístek s francouzsky psaným textem, který by se dal přeložit jako "pobavil jste nás / zlepšil jste nám večer, hahaha". Obě strany se tak nakonec evidentně dobře pobavily.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy