Nejbezpečnější auto roku 2017 podle Euro NCAP? Titul míří do Švédska a Číny

Nové Volvo XC60 chce být opět na vrcholu segmentu. | foto: Volvo

Pokud vybíráte nový automobil hlavně podle jeho bezpečnosti, pak vás jistě potěší, že agentura Euro NCAP konečně zveřejnila seznam nejbezpečnějších testovaných automobilů v jednotlivých segmentech. Celkový král se však také nabízí.

Když se řekne bezpečnost, většinu lidí okamžitě napadne Volvo. A není divu, vždyť vozy této značky se řadí dlouhodobě k tomu nejbezpečnějšímu na trhu a letošní ročník Euro NCAP to opět potvrdil. V tomto roce testovaný model XC60 se umístil na prvním místě v tabulce velkých SUV a zároveň patří vůbec k tomu nejbezpečnějšímu, co se na trhu pohybuje.

O tom vcelku jasně vypovídají i procenta, které během jednotlivých testů získal. Za ochranu dospělé posádky dostalo XC60 těžko uvěřitelných 98 % procent,, čímž si vytvořilo slušný náskok nejen před dalšími SUV, ale i před vozy z ostatních kategorií.

V oblasti bezpečnostních asistentů pak Volvo získalo opět vynikajících 95 %, čímž se řadí mezi nejlépe vybavené testované vozy a zároveň si vytvořilo 20% odstup od ostatních automobilů ze svého segmentu. Jediným bodem kde Volvo nepatrně ztrácí je ochrana chodců, nicméně to je všeobecný problém vozů kategorie SUV.

Pojďme se ale podívat na ostatní kategorie, kde letos dominoval Volkswagen. Mezi prémiovými vozy byl šampionem Volkswagen Arteon, v kategorii menších SUV zvítězil Volkswagen T-Roc a kategorii Supermini ovládl Volkswagen Polo.

Mezi malými MPV se pak prosadil Opel/Vauxhall Crossland X a nejbezpečnější malé rodinné vozy reprezentuje Subaru XC a Subaru Impreza.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy