Richard Hammond v tichosti zrušil další supersport. Jak se mu jen tohle mohlo podařit?

Richard Hammond se svou "cenou" za zničení McLarenu 720Se | foto: Amazon

Když Richard Hammond havaroval v elektrickém supersportu Rimac Concept One, během chvíle o tom věděl prakticky celý svět. Málokdo však až donedávna věděl, že se mu během natáčení podařilo zlikvidovat ještě jeden supersport. Může to znít těžko uvěřitelně, ale tento zkušený řidič a moderátor tak během natáčení jedné série zničil oba extrémně drahé a výkonné vozy, kterému byly svěřeny.

Informace o Hammondově vydařeném kousku se dostaly na světlo světa až během posledního dílu Grand Tour, v průběhu kterého rozdávali moderátoři různá ocenění. Jedno z nich neslo název "Lack of Continuity Award", tedy cena za "špatnou/chybějící návaznost" a navzdory dramatické změně účesu Jamese Maye si ji odnesl Richard Hammond.

Důvodem proč dostal tuto cenu právě Richard Hammond byla recenze supersportovního vozu McLaren 720Se, která byla odvysílána z kraje tohoto dílu. Během recenze totiž Hammond bez jakéhokoliv upozornění zcela změnil vůz, což bylo poznat jak při záběrech interiéru tak exteriéru.

A důvod? Zničený motor. Jak se totiž Hammond později publiku svěřil, během natáčení začal v McLarenu docházet benzín a čerpací stanice byla poměrně vzdálená. Proto se rozhodl doplnit nádrž z kanystrů, které měl štáb sebou na natáčení. Problém byl však v tom, že místo kanystru s benzínem sáhl Hammond po kanystru s vodou.

Svou chybu si však neuvědomil, nádrž doplnil a rozjel se. Že je něco špatně zjistil až ve chvíli, kdy vozu kompletně odešel motor. Cena McLarenu 720Se je přitom cca 280 000 dolarů, tedy necelých 6 milionů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy