Na takový novoroční ohňostroj se jen tak rychle nezapomene

Novoroční požár podpálil černý Dodge Charger | foto: youtube.com

Oslavy nového roku probíhají všude trochu jinak, nicméně jedno mají společné: ohňostroje. Dříve pečlivě organizované akce se s postupem let zvrhly v obraz válečné vřavy, kdy každý kdo může, odpaluje téměř cokoliv a kdekoliv. A to sebou přináší i řadu rizik, jak zjistil dnes již bývalý majitel černého Dodge Charger.

Po novoročních oslavách se velice často objevují zprávy o počtu lidí, kteří se během manipulace s pyrotechnikou více či méně zranili. Hlavní aktér tohoto videa vyvázl naštěstí bez újmy na zdraví, ovšem v brzkých dnech se možná dočká puchýřů na nohou, neboť ho místo jízdy autem čeká chození pěšky.

Zřejmě neplánovaný ohňostroj způsobil požár automobilu (0:56) | zdroj: youtube.com

Kdy nebo kde přesně k celé situaci došlo jsme bohužel nezjistili, nicméně dvě videa zveřejněná na YouTube ukazují parkoviště, na kterém desítky lidí přihlížejí poměrně neobvyklému ohňostroji, který je odpalován z kufru auta. To samozřejmě není zrovna nejlepší a nejbezpečnější místo, odkud pyrotechniku odpalovat, proto už během pár sekund začnou lítat dělobuchy všemi směry a značná část lidí se rozprchne.

Ohňostroj způsobil požár vozu (0:44) | zdroj: youtube.com

Kameraman se však nezalekne a nadále celé dílo zkázy sleduje. Během chvíle je tak vidět, jak pyrotechnika zasahuje pár lidí v okolí a následně podpaluje čalounění vozu. Jeden z přihlížejících se proto rozhodne víko kufru uzavřít, čímž sice výbuchy zkrotí, ale během chvíle se z interiéru začne valit hustý tmavý dým.

Zda se někdo rozhodl odpálit ohňostroj z kufru auta úmyslně, nebo zda došlo jen k nešťastné nehodě, bohužel nedokážeme říci. Z krátkého pohledu je však jasné, že černý Dodge Charger má nejlepší časy za sebou a jeho majitele teď čeká obíhání pojišťovny a shánění nového vozu. Zkrátka nepříliš šťastný vstup do nového roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy