Google je možná otravným špiónem. Za tohle jsou mu ale v BMW jistě vděční

Jedna z nejočekávanějších mnichovských novinek tohoto roku, koncept BMW Z4 | foto: BMW

S příchodem nového roku se na internetu začíná objevovat řada statistik, týkajících se mimo jiné i automobilového průmyslu. Jedna z nejzajímavějších statistik Google Trends 2017 pak konečně přinesla odpověď na to, která německá automobilka byla minulý rok nejpopulárnější.

Německo se může pochlubit skvěle fungujícím automobilovým průmyslem, který každý rok vychrlí desítky fantastických automobilů pro každý typ zákazníka. Na své si přijdou milovníci luxusu, praktičnosti, komfortu i sportovní jízdy.

Každý rok se však vedou vášnivé debaty o tom, která z automobilek byla vlastně nejpopulárnější. Zjistit odpověď na tuto otázku by jistě nebylo snadné, kdyby do všeho nevstoupil největší světový vyhledávač Google.

Podle statistik z Google Trends byla totiž během roku 2017 nejpopulárnější německou automobilkou společnost BMW! Další prémiové automobilky jako Audi a Mercedes-Benz se umístily až s poměrně výrazným odstupem.

Nové BMW M5 | foto: BMW

Pokud vás ale výhra BMW nepřekvapila, pak budete rozhodně zaskočeni nejčastěji vyhledávanými výrazy. Pokud byste totiž sázeli na fráze jako BMW M3 nebo i8, musíme vás zklamat. Němečtí uživatelé Google totiž nejčastěji hledali "BMW e46", tedy model, který se vyráběl ještě v minulém tisíciletí. Američtí uživatelé Google pak nejčastěji vyhledávali "BMW na prodej", opět "BMW e46" a "BMW 2017".

Nejrychleji rostoucím trendem ve vyhledávání informací spojených právě s mnichovskou automobilkou se pak staly fráze jako "BMW Z4 2017", "BMW X1 2017" a "BMW M5 2017" - tedy nově představené modely.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy