Oáza všech hipsterů? Zapomeňte na VW Microbus, teď letí retro Mercedes

Mercedes-Benz O 319 | foto: Rm Auctions

Budeme-li se bavit o stylovém cestování retro mikrobusem, snad každého jako první napadne Volkswagen Microbus, který se stal symbolem Hippie a založil skvěle fungující a osvědčenou řadu Transporter. Už v padesátých letech se však proti Volkswagenu postavil Mercedes, jehož řada 319 možná nebyla tak úspěšná, ale po letech má rozhodně co nabídnout.

To ostatně potvrzuje kousek, který se objevil na stránkách aukční společnosti RMSothebys. Renovovaný Mercedes-Benz O 319 z roku 1959 navíc dostal i řadu úprav, díky kterým se může stát dokonalým a stylovým společníkem pro takřka jakékoliv úpravy.

Pod jeho kapotou nalezneme modernější motor s přímím vstřikováním, který je spojen s automatickou převodovkou. Mnohem zajímavější je však podvozek, který těží ze vzduchového odpružení a jeho zadní kola jsou zdvojená.

Veškerá úpravy na voze, včetně dvoubarevného retro lakování nebo přestavby interiéru na obytnou dodávku, jsou dílem předchozího majitele. Tím byl jistý počítačový inženýr, který vlastnil vůz celých 15 let a podstatnou část této doby věnoval jeho zušlechťování a modernizaci.

Řada úprav však není na první pohled vůbec vidět. Kromě již zmíněného vzduchového odpružení totiž ve voze nalezneme i propracovanou elektroinstalaci, která nabízí například osvětlení každého šuplíku okamžitě při otevření. Ani při delším kempování se pak nemusíte bát nedostatku elektřiny, neboť vůz má vlastní solární panel, který se však dá skrýt a nijak nehyzdí vzhled vozu. Nádrže na vodu a propan umístěné u podvozku jsou pak samozřejmostí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy