Jak se daří Tesle? Záběry z dronu ukázaly, co nikdo nečekal

Záběry automobilky Tesla ukazují stovky hotových elektromobilů Model 3 | foto: youtube.com

Výroba elektromobilu Tesla Model 3 je daleko za přísliby Elona Muska, ovšem poslední přelet dronu nad kalifornskou automobilkou ukazuje, že snaha napravit si reputaci je v plném proudu.

V říjnu tohoto roku automobilka Tesla prozradila, že navzdory svým plánům vyrobila pouze 260 kusů dostupného elektromobilu Tesla Model 3. Během zahájení výroby se však Elon Musk sebevědmě chlubil plány, podle kterých mělo být tou dobo vyráběno už cca 1500 vozů týdně.

Automobilka Tesla a stovky elektromobilů na parkovištích v jejím okolí (9:05) | zdroj: youtube.com

Za viníka byly označeny problémy ve výrobním procesu, ovšem o jaké konkrétně šlo zatím nevíme. Nejčastěji se však spekulovalo o problémech s nevybavenou výrobní halou, nebo o nedostatku akumulátorů pro výrobu bateriových boxů pro elektromobil. Výroba už však pár týdnů v plném proudu a výše umístěné záběry odhalují, jak moc poposkočila kupředu.

Na rozsáhlých pozemcích průkopnické automobilky jsou zaparkovány desítky a možná i stovky hotových elektromobilů, které čekají snad jen na dodání zákazníkům. Otázkou však je, proč se tak ještě nestalo, když jich čeká více než 400 000.

Ať už je důvod jakýkoliv, my všem předplatitelům držíme palce, aby se svého vysněného elektromobilu dočkali co nejdříve. Jejich čekání už totiž trvalo až příliš dlouho, z čehož si snad Musk vezme patřičné ponaučení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy