Reklamu točili v Praze. Proč z ní ale Mercedes dělá úplně jiné město?

Mercedes-Benz X | foto: Mercedes-Benz

O prvním novodobém Picu-upu značky Mercedes-Benz už jsme toho něco málo napsali, ovšem automobilka jeho propagaci nepodceňuje a v posledním videu pořízeném v Praze, které však není určeno pro náš trh, se nás snaží přesvědčit o tom, že její nový luxusní Pick-up je univerzálním společníkem do lesů, lomů i pražských uliček.

Nová reklama však není určena pro trh český, ale pro prezentaci v Santiago de Chile. Mercedes se ve videu snaží ukázat tři výbavové stupně: Pure, Progressive a Power. Je však škoda, že první jmenovaný, tedy ten nejdostupnější, se ve videu pouze párkrát mihne. I tak už ale víme, že jeho vzhled bude spartánský, na jeho kolech nalezneme 17 palcové plechové disky a v jeho světlometech budou zářit klasické halogeny.

Hlavní myšlenkou celé reklamy je však snaha ukázat, že nový X-Class má být schopným a hlavně univerzálním společníkem do města i do divočiny, který zvládne jak tvrdou práci, tak elegantní vystupování ve společnosti. Zkrátka taková popelka, jen bez oříšků a věčného převlékání.

A schopnosti se novému Mercedesu nedají upřít už teď. Nejspíš každý už totiž ví, že za třícípou hvězdou se ve skutečnosti ukrývá technika Renaultu a Nissanu, která pomohla poslední generaci Nissanu Navara ke skvělé reputaci a obrovskému počtu pozitivních recenzí. Své jsme si s tímto vozem užili i my a je jednoznačně fantastický.

Na rozdíl od Nissanu však Mercedes nebude hlavně pracantem, ale nabídne i řadu prvků luxusní výbavy, na kterou jsme dosud v pick-upech nebyli zvyklí. V nabídce má být řada praktických i estetických doplňků a na své si přijdou i milovníci terénu, kteří se dočkají speciální ochrany podvozku - za příplatek samozřejmě.

Nová reklama na Mercedes-Benz X-Class se natáčela i v Praze (2:29) | zdroj: youtube.com

Díky standardnímu žebřinovému rámu se však Mercedes nebude muset bát ani tvrdé práce a svým bratrancům v podobě Nissanu Navara a Renault Alaskan bude snadno šlapat na paty, pouze v poněkud luxusnějším kabátci a ve větším pohodlí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy