Čím jezdí novodobý Batman? Jedinečný hrdina dostal supersport ušitý na míru

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo | foto: wheelsage.org

Komiksem inspirovaný film Liga spravedlnosti vtrhl do našich kin již před pár týdny, ovšem jeho příběh ani kvality nás příliš nezajímaví. Mnohem zajímavější pro nás totiž je vůz, kterým jeden z hlavních hrdinů disponuje: Mercedes Vision Gran Turismo

Na světě existují stovky komiksových hrdinů, ovšem nejznámější jsou dva komiksové světy: Marvel a DC. A zatímco Marvel se ve svých filmech jako Avengers spojuje zejména se značkou Audi a Acura, DC se během natáčení filmu "Liga spravedlnosti" spojilo s automobilkou Mercedes Benz. 

Podle producentů bylo záměrem spojit osobnosti s automobily tak, aby se některé prvky jejich charakteru protínali. Už v trailerech jsme tak mohli vidět svůdnou Wonder Woman (Gal Gadot) v kabrioletu Mercedes-Benz řady E, zatím co Bruce Wayne, svým způsobem jedinečný hrdina, dostal jedinečný vůz v podobně Mercedesu-Benz Vision Gran Turismo. Boháč převlékající se v noci za netopýra přeci nebude jezdit v něčem, co by mohl mít kdokoliv jiný.

Co se samotného vozu týče, Mercedes-Benz Vision Gran Turismo vznikl původně jen jako obsah pro hru Gran Tourismo 6, ovšem s tím se designéři tak úplně nespokojili a v roce 2013 představili na autosalonu v Los Angeles repliku v měřítku 1:1. Jednalo se sice o model, ovšem konstruktéři mělo jasno v tom, že pod jeho kapotou by se měl objevit přeplňovaný benzínový osmiválec o výkonu minimálně 430 kW (585 k) s točivým momentem 800 Nm.

Pro potřeby filmu však bylo nutné koncept ještě upravit. Jak v níže zveřejněném videu uvedl Robert Oliver Samson z Mercedesu, interiér původního konceptu byl příliš stísněný. Jinak ale nebylo výrazných změn třeba, koncept Vision Gran Turismo totiž přesně odpovídal postavě Bruce Wayna: jedinečný, má styl, působí dominantně a současně elegantně.

Jak vznikal Mercedes-Benz Vision Gran Turismo pro Batmana? (3:08) | zdroj: youtube.com

Pokud bude spolupráce Mercedesu a DC Comics pokračovat, zřejmě se dočkáme dalších zajímavých modelů. Zatím se však zdá, že si na ně budeme muset nějakou chvíli počkat. Na příští rok je naplánován film Aquaman, ovšem tahle postava nejspíš auto potřebovat nebude. Za dva roky však dorazí Wonder Woman 2 a její dopravní prostředek už by mohl být opět něčím zajímavým.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy