Elon Musk vystřelí vlastní Teslu do vesmíru, červený Roadster má obíhat rudou planetu

tesla roadster | foto: Tesla Motors

Sami nevíme, zda to Elon Musk myslí vážně, nebo nás jen tahá za nos. Na svém Twitterovém účtu však zveřejnil několik příspěvků, ze kterých jasně vyplývá, že příští raketoplán jeho vesmírné agentury Space X ponese vskutku netradiční náklad: Sytě červený Tesla Roadster.

Raketoplán Falcon Heavy, který by měl odstartovat ze startovací plochy Apollo 11 již příští měsíc, ponese vskutku netradiční náklad. Na svém Twitteru se tím pochlubil sám výkonný ředitel Tesly i vesmírné agentury Space X, Elon Musk.

Ten totiž do raketoplánu naloží svůj vlastní sportovní elektromobil Tesla Roadster první generace ve speciálním odstínu "Midnight Cherry" (půlnoční třešňová červená). Během startu bude na palubě roadsteru vyhrávat song "space Oddity" od Davida Bowie.

Mezi dalšími příspěvky, které prozrazovaly řadu detailů, se Musk smířil i s tím, že výlet roadsteru po vesmíru potrvá pár miliard let. Tedy za předpokladu, že se do vesmíru vůbec dostane - to totiž není úplně jisté, jak Musk připouští. Pokud se ale všechno vydaří, pak se Tesla Roadster stane jedním z prvních kusů "vesmírného odpadu" okolo Marsu.

Tím se vlastně dostáváme k tomu, proč Musk vystřelí do vesmíru právě červený Roadster. V jednom ze svých příspěvků totiž doslova napsal "červené auto pro červenou planetu".

Samotný raketoplán Falcon Heavy představuje největší z raket společnosti Space X. Její start měl proběhnout již dříve, nicméně nakonec byl odložen až na leden 2018. Musk i celá společnost vkládá do rakety Falcon Heavy velké naděje, neboť právě tato raketa by měla dostat lidi zpátky na Měsíc a jednou snad i na Mars.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy