Musk pomalu kope další tunely, jeho průkopnický projekt chce spojit letiště s centrem města

Tesla & Boring Company | foto: youtube.com

Když se řekne Elon Musk, většině z nás se nejdřív vybaví elektromobily a poté lety do vesmíru. Jeden z největších vizionářů posledních let má ovšem vícero karet v rukávu. Jedním z nich jsou jeho plány na vybudování podzemní sítě tunelů, kterými budou moci být přepravovány jak samotné elektromobily, tak i lidé nebo zboží. Tento systém by pak měl být kompatibilní i s projektem Hyperloop, který má nabídnout skutečně vysokorychlostní přepravu.

Celý projekt sítě tunelů je spojován zejména s Kalifornií, kde má sídlo většina Muskových společností, včetně Boring Company. První konkrétní plány hovořily o vyhloubení tunelů pod části Los Angeles, ale zprávy se často vzájemně vyvrací a celý projekt je v tomto městě nejistý.

Elon Musk se však nechce spoléhat jen na jedno místo, takže své zájmy rozšířil i do ostatních států USA. Podle jeho nedávného příspěvku na Twitteru se pak zdá, že společnost Boring Company se hodlá ucházet o projekt, jehož cílem je nabídnout alternativní dopravu mezi městem centrem města Chicago a letištěm O'Hara.

Město samotné vypsalo soutěž na podzemní či nadzemní železnici, která bude schopna přepravit cestující z letiště do centra ze méně než 20 minut. Muskova společnost se sice nespecializuje na železnice, nicméně i tak se Musk rozhodl Boring Company do projektu přihlásit.

Není to ale poprvé, co se Musk přihlásil do projektu podobného typu. V březnu tohoto roku se s Teslou přihlásil do výběrového řízení na dodavatele největší "power-banky" na světě, která měla v jižní Austrálii modernizovat a stabilizovat rozvodnou síť elektrické energie.

Musk tehdy prohlásil, že pokud nebude projekt hotový do 100 dnů, nebude muset Austrálie nic platit. Při tradičním zpoždění automobilky Tesla před představením nových modelů byli všichni napjatí, jak projekt dopadne. Nakonec se ale podařilo a Tesla si opět zlepšila Reputaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy