Špatné parkování jako trestný čin? Tady končí legrace

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Už vás někdy na parkovišti zablokovali? Pokud ne, pak patříte mezi hrstku šťastlivců. Pokud s tím však máte vlastní zkušenosti, pak jistě dobře víte, jak otravné je čekat u svého vozu na někoho, kdo pravděpodobně postrádá jakékoliv známky slušnosti. V některých zemích světa však už trpělivost dochází a v Izraeli zřejmě došla úplně.

Tím státem, kde by pro vás špatné parkování mohlo mít vážné následky, je Izrael. Podle zpráv prezentovaných televizní stanicí Fox News totiž poslanec Michael Malchieli předložil na zasedání Knessetu návrh zákona, podle kterého by špatně parkující lidé, kteří svým vozidlem někoho blokují, mohli být trestáni stejně přísně, jako řidiči pod vlivem alkoholu nebo bez řidičského oprávnění.

Web Israel National News k návrhu zákona dodává, že aktuálně platné zákony se sice vztahují na dopravu, parkování i chodce, ale nedávají policistům jasné pravomoci, jak zasahovat na parkovištích a ve společenských budovách. Nový zákon tak pouze jasně stanovuje, že parkování v rozporu s dopravními předpisy, které omezuje nebo zabraňuje bezpečnému průjezdu ostatních vozidel, je trestným činem a policisté budou moci využít všech prostředků, které jim zákon poskytuje.

V podstatě to tedy znamená, že policisté pouze dostávají nové pravomoci, jak se s neukázněnými řidiči na parkovištích vypořádat a jak podobným aktivitám v budoucnu předcházet.

Návrh zákona bohužel neupřesňuje, jakým sankcím budou neukáznění řidiči čelit. Podle webu Fox News by se však tento skutek mohl dostat na seznam trestných činů, za které hrozí pokuta nebo až dva roky odnětí svobody.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy