Nejperverznější auto na světě? Dickmobile je výplodem sedmdesátých let

Dickmobile měl být "uměleckým dílem" | foto: facebook

Po silnicích se prohání miliony aut různých značek, tvarů i barev. Většina z nich je však poměrně usedlá a přinejmenším svým vzhledem nikoho neuráží. To se ale tak úplně nedá říct o tomto "uměleckém" kousku, který se před lety proháněl po Los Angeles.

Když Batman mohl mít Batmobil, proč bych já nemohl mít Dickmobile? Tak zřejmě s touto frází začal Steve Paige stavbu něčeho, co kdysi na silnicích Los Angeles a dnes na internetu vzbuzuje neskutečný poprask. 

Fotky vozu, jehož tvary zřejmě není potřeba dlouze popisovat, se objevily na Facebookové skupině HowNotToDesignACar, kde se stal pravděpodobně tím nejzajímavějším příspěvkem za dlouhou dobu. Kromě toho se také podařilo najít na YouTube video, kde samotný autor nabízí k prodeji limitovanou edici 100 plakátů s jeho podpisem, které dokumentují stavbu celého "projektu".

A jak je ze snímků patrné, s konstrukcí si autor skutečně vyhrál. Bohužel netušíme, jaká platforma se stala základem vozu, nicméně přestavba probíhala tak svědomitě, že dostal i registrační značky, takže mohl v roce 1969 vyrazit na silnice.

Jeho životnost sice nebyla příliš dlouhá, do motoristického "důchodu" odešel Dickmobile již v roce 1974, ovšem za tu dobu stihl tento roadster s praktickou plátěnou střechou najet cca 805 kilometrů po Los Angeles. Prakticky na každé cestě byl však vůz zastavován policisty.

Historie uměleckého díla jménem "Dickmobile" (3:44) | zdroj: youtube.com

A proč že něco podobného vůbec vzniklo? Prý šlo o umění a tzv. "Art car". Inu v divokých šedesátkách a sedmdesátkách na západě je poměrně snadné tomu uvěřit, ovšem stejně tak věříme tomu, že kdokoliv viděl vůz na silnici, usilovně se modlil, aby do něj nevrazil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy