Tesla do každého domu? Svou část Modelu S teď může získat každý

Tesla Powerbank | foto: Tesla Motors

Pokud jste milovníky elektromobilů Tesla a rádi byste některý z produktů této společnosti vlastnili, musíte mít připravené pořádné úspory. Tedy museli jste, neboť poslední výrobek pokrokové kalifornské společnosti bude dostupný takřka všem.

Oním dostupným zázrakem je speciální "Powerbanka", která svým designem kopíruje nabíjecí stojany Tesla Supercharger. Víc než vzhled však zaujme technika ukrytá uvnitř tohoto přenosného zdroje elektrické energie.

Pod designovým "obalem" se totiž ukrývá článek 18650 s kapacitou 3350 mAh, tedy stejný článek, který využívají akumulátory elektromobilů Model S a X. Tedy pouze s tím rozdílem, že modely S a X užívají cca 7000 takových článků.

Díky integrovaným kabelům je Tesla Powerbank vhodná jak pro nabíjení telefonů s micro-USB portem, tak zařízení Apple. Podobě jako u téměř všeho se znakem Tesly je však i zde drobnou nevýhodou cena. Za 45 dolarů (980 korun) totiž seženete řadu výkonnějších powerbank.

Co se ale týče stylu, v tom bude powerbanka rozhodně jedinečná. Pokud tedy máte ve svém okolí milovníka Tesly, možná by to pro něj mohl být zajímavý vánoční dárek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy