Seat hodlá oplatit Mercedesu stejnou mincí. Do čeho se odvážní španělé pustili?

Seat Leon Cupra ST | foto: Seat

Není to tak dlouho, co Mercedes-Benz E63 S Estate zajel nejrychlejší čas kombíku na slavném německém okruhu Nürburgring. Málokdo ale ví, že před Mercedesem patřil tento rekord Seatu - a ten ho chce nyní získat zpět s pomocí ostrého Seat Leon ST Cupra.

Podle webu Auto Express pracují technici španělské automobilky na novém modelu Leon ST Cupra R, který by se mohl stát tím vůbec nejsilnějším a nejvýkonnějším modelem v historii automobilky Seat. Tedy pokud se dostane do produkce.

Často vyčítaným nedostatkem ostrého Leonu v karosářské variantě hatchback je absence pohonu všech kol, ovšem to by se v případě modelu kombi mělo změnit. Leon ST Cupra R by pak mohl lépe přenášet na asfalt všech svých 335 koní, takže cesta za rekordem by mohla být o dost snazší. Jen pro připomenutí, minulý vládce Ringu ze španělské stáje disponoval výkonem 276 koní a nejostřejší Cupra R hatchback má k dispozici 306 koní.

Oněch 335 koní pod kapotou Seatu jistě není málo, ovšem současný vládce ringu dostal od mistrů z AMG příděl 604 koňských sil. Seat však bude profitovat z nižší hmotnosti a větší agility. Navíc mezera, kterou musí překonat, není nijak dramatická. Minulá generace totiž zvládla čas 7:58, který Mercedes překonal o 13 sekund. Nový rekord pro nejrychlejší kombi na Ringu má tedy v současné době hodnotu 7:45.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy