Jak auta inspirují letadla? Jeremy Clarkson se proletěl v Mercedesu

Jeremy Clarkson propaguje novou luxusní první třídu v letadlech Emirates | foto: youtube.com

Létání je dnes poměrně běžný způsob přepravy, ovšem pro mnoho lidí je stresující tísnit se v uzavřeném prostoru s desítkami dalších lidí několik hodin, což je nutí volit komplikovanější nebo zdlouhavější dopravní prostředky. Letecká společnost Emirates se však rozhodla vyjít podobným lidem vstříc a připravila pro ně speciální kabinu inspirovanou interiérem luxusního vozu Mercedes-Benz S-Class

Spolupráce mezi leteckou společností Emirates a automobilkou Mercedes-Benz údajně začala již v roce 2014, kdy se zástupci designérských oddělení obou společností sešli v Londýně, aby probrali nejnovější designové trendy a technické inovace. Designéři interiéru letadel však byli natolik fascionováni interiérem modelu S-Class, že se rozhodli přenést některé jeho prvky do první třídy letadel Boeing 777 z flotily Emirates.

Výsledek pak označují jako "nový standard luxusu a komfortu ve světě leteckého průmyslu. Součástí úprav jsou i plně uzavřená "kupé", kde mají cestující absolutní soukromí. Mercedes navíc dodává, že materiály, zpracování i ovládací prvky byly inspirovány modelem S-Class. Kabina navíc nabízí inovace jako "virtuální" okna" nebo "zero-gravity seats".

Součástí partnerství mezi leteckou společností a automobilkou je ještě jeden benefit pro cestující - na letišti v Dubaji je totiž budou přepravovat právě vozy Mercedes-Benz S-Class se soukromým řidičem.

Jeremy Clarkson propaguje první třídu v letadlech Emirates, která byla inspirována Mercedesem S-Class (1:00) | zdroj: youtube.com

Prezident společnosti Emirates Airline,  Sir Tim Clark, pak v tiskové zprávě dodává, že je extrémně nadšen z výsledku spolupráce dvou světových značek, které jsou proslavené kvalitou, inovacemi, luxusem i komfortem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy