Přežije Beetle i nové desetiletí? Volkswagen naznačuje velké změny

Volkswagen Beetle | foto: pixabay.com

Málokterý automobil má za sebou stejně pestrou historii, jako právě Beetle. Přesto se v posledních letech vášnivě diskutuje o tom, zda má tohle autíčko ještě vůbec nějakou budoucnost. Dlouhou dobu se zdálo, že ne, že se s ním budeme muset definitivně rozloučit, ovšem nyní přichází zprávy povzbudivější.

Britský motoristický web AutoCar totiž přinesl zprávy, podle kterých se Volkswagen stále ještě nerozhodl, jak s ikonickým modelem naloží. V úvahu ale přichází i myšlenka konverze Beetlu na elektrickou zadokolku, postavenou na nové platformě MEB, jak uvedl ředitel automobilky Herbert Diess.

Pokud by skutečně došlo na stavbu elektrického Beetlu, pak by se tento model mohl naladit na stejnou retro vlnu, jakou přinesl na autosalonu v Detroitu koncept ID Buzz - tedy elektrický autobus odkazující se svými tvary na tzv. Hippie Van z šedesátých let. Realizace konceptu ID Buzz už navíc byla oficiálně potvrzena.

Sám Diess ostatně prohlásil, že "Další rozhodnutí o elektrických modelech bude záležet na tom, jaký druh emocionálních konceptů potřebujeme". Pod výrazem emocionální koncepty si pak podle Diesse můžeme představit právě Beetle, Microbus nebo modely s otevřenou střechou, jako byl Kübelwagen a Buggy.

V otázce samotného Beetlu prý podle Diesse ještě nepadlo finální rozhodnutí, nicméně pokud by se automobilka rozhodla elektrické Beetle postavit, prý by na ten původní skvěle navazoval. První generaci Beetlu totiž poháněl vzadu umístěný čtyřválcový boxer, který roztáčel zadní kola. Nová generace by se tak mohla k tomuto modelu vrátit a znovu nabídnout netradiční řešení, jako je například vpředu umístěný kufr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy