Hodně podivná pokuta? Policisté mysleli, že jde o únos. A tady je reakce ženy pokutovaného řidiče

Dodge Charger Pursuit | foto: FCA Group

Pokud si myslíte, že se takový případ může odehrát jedině v Rusku, jste na omylu. Odehrál se totiž v Kanadě, kde si jistý Taoufik Moalla jel nakoupit, ovšem ve voze se příliš rozvášnil během zpěvu písničky z devadesátých let. Na tom by jistě nebylo nic výjimečného, kdyby za to ale nedostal pokutu 149 kanadských dolarů.

Onou písničkou která dostala řidiče do problémů byl devadesátkový taneční hit Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) od  C+C Music Factory. Řidič se během zpěvu zřejmě až příliš rozvášnil a z jeho zaujetí pro zpěv ho vyrušil až zvuk policejní sirény za ním. 

Moalla si původně myslel, že policisté zapnuli sirény jen aby ho mohli předjet, ovšem policisté ho místo toho skrze megafon vyzvali k zastavení. Z policejního vozu poté vystoupili čtyři policisté, kteří si od řidiče vyžádali doklady a zeptali se ho, zda před chvílí náhodou nekřičel.

Na tom by stále ještě nebylo nic špatného, ovšem když policisté vraceli řidiči jeho doklady, dali mu spolu s nimi i pokutu ve výši 149 kanadských dolarů (2 570 korun) za "ječení". Maolla se k tomuto incidentu vyjádřil pro zpravodajskou stanici CTV News, kde vyjádřil své pochopení pro práci policie slovy "Chápu že dělají svou práci, je pochopitelné že chtějí zjistit zda je vše v pořádku, zda nejde o únos nebo zda nehrozí v autě nějaké nebezpečí, ale nikdy bych nečekal, že dostanu pokutu". Podle svých slov prý ani nezpíval nikterak nahlas.

Slavný "devadesátkový" song, který dostal řidiče do problémů | zdroj: youtube.com


Moalla si nakonec pokutu nenechal líbit a nyní je v jakémsi "správním procesu" a doufá ve zrušení pokuty. Zda se mu to ale podaří je nejisté, jak pro CTV News řekla jeho žena "Pokud dostal tu pokutu za zpívání, měl by platit alespoň 300 dolarů (5 174 korun)".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy