Dubajská policie má další záviděníhodnou hračku, kola byste u ní ale hledali marně

Nová hračka dubajské policie | foto: youtube.com

Dubajská policie je celosvětově známá pro svůj vozový park, ve kterém nechybí ty nejluxusnější vozy od Mercedesů, přes Lamborghini až po Bugatti. Poslední pořízená hračka je ale zcela výjimečná, na rozdíl od ostatních totiž vyměnila kola za vrtule

Jedná se totiž o speciální "vznášející se motorku", teda v originálu hoverbike. Tento stroj, který dubajské policii dodala společnost Hoversurf, je vlastně kombinací motorky a dronu, který díky čtyřem motorům dokáže vzlétnout do výšky 5 metrů a cestuje rychlostí až 70 km/h. Zajímavou vlastností Hoverbike je ale možnost ze stroje sesednout a ovládat ho dálkově až na 6 kilometrů. Ze stroje se tak stává obří dron.

Výkon motoru bohužel neznáme, nicméně podle všeho by se mělo jednat o elektromotor, kterému jeho akumulátory dovolí udržet se ve vzduchu po 20 až 25 minut - a to i s nákladem o váze až 300 kilogramů. Konkrétní plány pro nasazení hoverbiku zveřejněny nebyly, nicméně podle webu CarScoops se objevují náznaky, že by měl být nasazován během dopravních komplikací.

Při pohledu na video se možná mnozí zarazí a směle prohlásí, že by na něco podobného v životě nevlezli. Podle výrobce je však stroj vybaven nejmodernější technologií a byl testován pro použití v nejnáročnějších podmínkách - ostatně horké a prašné podnebí v Dubaji to jistě prověří.

Nová hračka dubajské policie (0:45) | zdroj: youtube.com

Kromě Hoverbike také dubajská policie představila i novou elektrickou "Smart bike", která by měla být schopna dosáhnout rychlosti až 200 km/h a její baterie jí poskytne dostatek energie k provozu na 8 hodin. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy