Z Fordu Mustang chtěl vytvořit klasický Lincoln, místo toho všal vznikla tahle příšernost

Ford Mustang upravený do stylu starších kupé Lincoln | foto: Reddit.com

Americká automobilka Lincoln stále existuje a stále vyrábí automobily, ovšem dvoudveřové kupé už z jejího výrobního pásu nesjelo déle jak 20 let. Zatímco většina populace si na tuto skutečnost zkrátka zvykla a hledá krásná auta jinde, někteří lidé si nedají říci a snaží se vytvořit Lincoln z jiných automobilů. A výsledek je povětšinou stejně tragický.

Jak můžete vidět na fotografii, která se objevila na americkém diskusním fóru Reddit, obětí přestavby se stala poslední generace Fordu Mustang kabriolet v nádherné červené barvě. Na ten jeho majitel navěsil druhý nárazník a do něj zabudoval nosič rezervní pneumatiky, jaký měly právě vozy Lincoln Continental. A výsledek? Přímo otřesný.

Není to však poprvé, co vidíme Ford Mustang převlečený za Lincoln. Ostatně již v minulosti se automobily Ford a Lincoln poměrně výrazně prolínaly. V 80. letech využíval Lincoln Mark VII konstrukci Fordu Mustang, tzv. Fox body. V následujícím desetiletí pak Ford využil podvozek Lincolnu Mark VIII pro stavbu Fordu Thunderbird.

Pokud se ale přesuneme do mladší historie, v roce 2007 si Ford opět pohrával s Lincolnem, který by byl odvozen od současné generace Fordu Mustang. Vznikl dokonce i koncept, který nesel název "2007 MKR Concept". Ten sice měl čtyři dveře, ovšem do produkce se nikdy nedostal, takže to bylo jedno.

Ford Mustang upravený do podoby staršího kupé Lincoln | foto: Reddit.com

Lincoln Continental Mark VI a jeho charakteristická záď s vystouplým prostorem pro rezervu | foto: wheelsage.org

Dá se tedy říci, že velký podíl viny z  absence Lincolnu kupé na trhu jde za Fordem, ovšem ani to nikoho neopravňuje k tomu, aby do takové míry zmršil jinak nádherný Ford Mustang.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy