V Texasu draží auta drogových dealerů, v jejich sbírkách se nacházely neuvěřitelné skvosty

V Texasu brzy proběhne aukce rozsáhlé sbírky zabavených automobilů | foto: carscoops.com

Dražby zabaveného majetku nejsou v ČR ani v USA ničím výjimečným, ovšem většinou se nejedná o nijak výjimečný sortiment. V Texasu se však chystá dražba zabaveného majetku dvou doktorů, kteří si přivydělávali prodejem léků na předpis, což jim vydělalo na úctyhodnou sbírku automobilů.

Dvojice doktorů John Patrick Couch a Xiulu Ruan se v USA nechvalně proslavila v roce 2015, kdy si na ně došlápli policisté z U.S. Marshals (američtí šerifové), kteří rozkryli jejich podvody s prodejem léků (převážně drog) na předpis a zabavili jim rozsáhlou sbírku automobilů, ve které se nachází i skutečné skvosty, od BMW M6 Coupe z roku 1987 až po Spyker C8 Laviolette z roku 2009.

Mezi největší rarity se však bezpochyby řadí Shelby Series 1 Convertible, jehož vyvolávací cena je stanovena na 75.000 dolarů (1,6 milionu). Na jeho tachometru přitom svítí nájezd necelých 1.800 kilometrů.

Za zmínku stojí i raritní Saleen S7 z roku 2006, který má také dost nízký nájezd, konkrétně 1.855 kilometrů. Kombinace výkonu, luxusu a nízkého nájezdu však vyšroubovalo vyvolávací cenu tohoto kusu na 250.000 dolarů, tedy cca 5,5 milionu korun.

Na své si však přijdou i milovníci italských plnokrevníků, ve sbírkách doktorů totiž nechybělo ani Lamborghini Diablo VT Coupe z roku 1994, Ferrari 599 GTB Fiorano z roku 2007 nebo Ferrari F430 Spider stejného roku výroby. Mezi novějšími kousky pak zájemci najdou Lamborghini Murcielago Convertible 2008 nebo Maserati GranTurismu z roku 2013.

Pokud ovšem žádné z výše uvedených vozidel nezaujalo vaši pozornost, stále je z čeho vybírat. V garážích se totiž našlo ještě Bentley Arnage, Bentley Continental GT a GTC. Pokud ale preferujete vozy ze Stuttgartu, pak vás možná zaujme celá řada Porsche 911 nebo kupé a kabriolet Mercedesu SLS AMG. Celou sbírku pak uzavírá Chevrolet Corvette z roku 1969, Audi R8 Spyder, Aston Martin DB9 Volante a Mercedes-McLaren SLR.

Co se původních majitelů týče, ti byli odsouzeni na 21 let do vezení a peníze získané z prodeje jejich majetku poputují na úhrady nákladů řízení a pacientům, kteří díky jejich "léčbě" utrpěli zranění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy