Chcete Lamborghini za hubičku? Pořídit se dá i v Čechách

Lamborghini Gallardo Spyder | foto: ÚZSVM

Lamborghini Gallardo Spyder za milion a čtvrt? I to je možné - a nemusíte kvůli tomu ani cestovat do jiného státu. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) totiž na svých webových stránkách zveřejnil nabídku na prodej movitého majetku, kde vedle několika osobních vozů nalezneme i modré Lamborghini , jehož minimální kupní cena je bezesporu lákavá.

Modré Lamborghini Gallardo Spyder, vyrobené v roce 2007, bylo podle všeho zabaveno Policií ČR, konkrétně oddělením Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, Odboru závažné hospodářské trestné činnosti. To stejné oddělení následně rozhodlo o prodeji vozu, který zprostředkuje právě ÚZSVM.

Co se technických parametrů týče, podle dokumentu zveřejněného ÚZSVM se jedná o Lamborghini Gallardo Spyder, rok výroby 2007, které bylo v ČR poprvé registrováno v roce 2010. Pod kapotou je umístěn atmosferický motor V10 o objemu 5.0 litru, jehož výkon 382 kW (519 k) je posílán skrze sekvenční převodovku E-Gear na obě nápravy.

Vůz, který má najeto 36 571 kilometrů, je obut na originálních discích z lehké slitiny a pneumatikách Pirelli. Pravý přední disk ovšem vykazuje známky poškození na límci a podle všeho je poškozena i pneumatika. Vůz nejspíše delší dobu stál, neboť brzdové kotouče jsou napadeny povrchovou korozí a akumulátor je naprosto vybitý. Poslední drobnou potíží, kterou vůz trpí, by pak mělo být vypínání motoru během stahování střechy.

Lak vozu údajně nese jen lehké oděrky a při rozjezdu dochází k signalizaci poruchy systému ABS, ovšem černo-bílý interiér s řadou karbonových doplňků by měl být kompletní, zachovalý a hlavně nepoškozený.

A cena? Minimální kupní cena vozu byla stanovena na 1,252,000 Kč. To sice nejsou žádné drobné, ale pokud se podíváte po podobném stroji na českém trhu, budete ho hledat poměrně dlouho a jeho cena rozhodně nepůjde pod dva miliony. V případě tohoto vozu se sice stále bavíme pouze o aukci, takže cena bezesporu povyskočí. Zůstává ovšem otázkou, kolik lidí o inzerátu vůbec ví a hlavně kolik si bude moci dovolit na takový vůz přihazovat.

Bližší informace ohledně aukce a možnosti zúčastnit se jí najdete na webu UZSVM pod záložkou Nabídka majetku > Prodej movitého majetku. A pokud netoužíte zrovna po Lamborghini, možná si zde vyberete i něco jiného, výběr je skutečně bohatý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy