Ostrý Civic Type-R se dočkal mini-dvojčete, jeho účel vás pobaví

Honda Civic Type R spolu se svou zmenšenou kopií, která vám poseká trávník | foto: Honda

Málokterý z majitelů Hondy ještě neslyšel jednu z klasických narážek ve stylu "Proč sis místo auta koupil sekačku?", ovšem ani to nemohlo Hondu zastavit ve výrobě speciální edice jejích robotických sekaček Miimo v edici Type-R

Rozsah produktů, které nesou značku Honda, je skutečně úchvatný. V repertoáru japonské značky bychom našli motorky, rodinná auta, sporťáky, SUV, lodě a dokonce i soukromá letadla. Společnosti se ovšem daří i na trhu s menšími spotřebiči, kde bodují její elektrické generátory, elektrické nářadí nebo právě sekačky.

S jejich výrobou je na tom dokonce Honda tak daleko, že od roku 2014 drží rekord za nejrychlejší sekačku na trávu. Její speciálně upravený "stroj" totiž dosáhl na testovací dráze rychlosti 187 km/h - a za volantem neseděl nikdo jiný, než Stig.

Poslední novinkou v tomto segmentu jsou pak bateriemi napájené robotické sekačky Miimo, které web Autoevolution označuje za "přerostlý iRobot Roomba, který dostal povolení jít si hrát ven a sekat trávu, místo vysávání domácnosti".

A právě tato robotická sekačka, respektive několik těchto sekaček, dostalo  speciální "karoserii", která odkazuje na výročí 25 let od vzniku motocyklu Honda Fireblade (CBR900RR) a prvního použití označení Type-R. Celkem tedy vznikly dva typy - červený převzal vzhled motorky, bílý se nechal inspirovat u poslední generace Hondy Type R.

Pokud si ale nyní říkáte že bez něčeho takového nemůžete žít, máme pro vás špatnou zprávu: tyto sekačky jsou pouhými koncepty, které vznikly k oslavě tohoto pětadvacetiletého výročí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy