Nová Honda Civic Type R dostala české ceny. Základ pořídíte za necelých 930 tisíc

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 11. července 2017, 16:21 Google+

Pokud se řadíte mezi milovníky hot-hatchům, pak jste na tento den jistě čekali jako na vánoce. Současný držitel nejrychlejšího kola ve své kategorii na slavném Nurburgringu již konečně dostal české ceny. Základní variantu pořídíte za 929 900 Kč, vybavenější varianta GT pak vyjde na 999 900 Kč.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Honda Civic Type R 2017

Honda Civic Type R 2017 | foto: Honda

Sdílejte článek

Zcela nový model Honda Civic Type R byl od základu technicky přepracován tak, aby přinášel co nejatraktivnější jízdní zážitek v segmentu sportovních hatchbacků – na silnici i na závodní dráze.

Model Type R je od základu nově zkonstruován a jeho vývoj probíhal souběžně s novým standardním hatchbackem Civic, což se kladně projevilo na dynamice a vylepšení obou verzí. Dokazuje pokrevní příbuznost s vysoce výkonnými hatchbacky Honda. Čistotu dynamiky podvozku s pohonem přední nápravy doplňuje agresivní design a jemně propracovaná aerodynamika.

Lehká a velmi tuhá karoserie, která je výsledkem moderních vývojových a konstrukčních postupů, doplňuje nízké těžiště a nový propracovaný systém zavěšení, které přímo přispívají k atraktivní jízdní dynamice.

Novinkou u modelu Type R je dvoupastorkový elektrický posilovač řízení s proměnlivým účinkem. Využívá podobný systém, který se používá u standardního modelu Civic, ale optimalizuje proměnný účinek pro zajištění bezprostřednějšího a bezpečného pocitu při vysoké rychlosti.

Maximální výkon optimalizovaného a přepracovaného 2,0litrového motoru VTEC TURBO je 320 k při 6 500 ot./min. a maximální točivý moment je 400 Nm mezi 2 500 a 4 500 ot./min. Dosahuje zrychlení z 0 na 100 km/hod. (0 - 62 mil/hod.) za pouhých 5,7 sekundy a maximální rychlost 272 km/h (169 mil/h). Znamená to, že se jedná o nejrychlejší vůz s největším zrychlením ve své třídě. Je to rovněž dosud nejrychlejší model Type R na okruhu Nürburgring Nordschleife s časem 7 minut a 43,8 sekundy na jedno kolo.

Dynamický charakter modelu Civic Type R sebevědomě vyjadřuje jeho agresivní silueta. Zcela nový Civic je širší, delší a nižší než jeho předchůdci. Má krátké přesahy, silácké a výrazné linie. Ostrá a agresivní maska, výrazné podběhy kol a vymodelované přední a zadní otvory pro vstup vzduchu zdůrazňují sportovní charakter modelu Civic.

Komplexní aerodynamická výbava zahrnuje hladkou podlahu, přední vzduchovou přepážku, elegantní zadní křídlo a generátory víření na zadním okraji linie střechy. Tyto vlastnosti přispívají k nejvyváženějšímu poměru mezi vztlakem a odporem, což přispívá k vynikající stabilitě při vysokých rychlostech.

Podstatně se zvýšila úroveň kvality, pohodlí a zdokonalení zcela nového interiéru. Cestující na předních i zadních sedadlech mají mnohem lepší výhled a více prostoru, než kdykoli předtím, a mohou si užívat nesmírně vysoký výkon modelu Type R. Velký zavazadlový prostor a moderní roleta s bočním posunem zaručují, že si tento vůz udrží pozici nejpraktičtějšího a nejvšestrannějšího vysoce výkonného hatchbacku.

Očekává se, že výroba nového modelu Type R bude zahájena v létě 2017 v závodě HUM (Honda of the UK Manufacturing) v britském Swindonu, který se stane hlavním globálním výrobním závodem desáté generace hatchbacku Civic.

Cena nové Hondy Type R startuje na částce 929 900 Kč, za kterou dostanete slušně vybavený sportovní vůz se skvělým výkonem i přijatelnou spotřebou. Pokud se však ve svém voze neobejdete bez sledování mrtvého úhlu, krytu zavazadlového prostoru, duální automatické klimatizace či multimediálního systému s navigací, pak si budete muset připlatit za lépe vybavenou verzi GT, která toho nabídne ještě více, než jsme jmenovali. Její cena se však vyhoupne jen těsně pod milion, tedy na částku 999 900 Kč. Pokud se však rozhodnete pro metalízu či prémiový lak Championship White v hodnotě 13 900, rázem jste za magickým milionem.

Vytisknout

Diskuze: Nová Honda Civic Type R dostala české ceny. Základ pořídíte za necelých 930 tisíc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Servis Mitsubishi, ilustrační foto

Hledáte nejlepší servisní služby? Zkuste Mitsubishi

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud