Stane se z pracanta elegán? Amarok dostane nový design

Volkswagen Amarok se oblékl do dvou nových a hlavně stylových kabátů | foto: Volkswagen

Volkswagen si pro letošní ročník frankfurtského autosalonu připravil mimo jiné i dva speciální koncepty pro svůj terénní Pick-up Amarok. Tenhle pracant se tak pod názvem Aventura Exclusive převlékne do elegantní barvy Arteonu, nebo oblékne černou pod názvem Dark Label. V každém případě ale Amaroku tahle změna stylu sluší

První z konceptů, Amarok Aventura Exclusive, dostal stejný kabát v odstínu kurkumové žluté, jakým se honosí i Volkswagen Arteon. Jeho vzhled dále ozvláštňuje řada chromových doplňků, bi-xenonové světlomety, kryt nákladového prostoru a v jeho podbězích se usadila 19" palcová hliníková kola.

Unikátní design se přenesl i do interiéru, kde najdeme černé kožené sedačky prošívané žlutou nití, jak jinak než v odstínu kurkumy. Nechybí ani kůží potažená volant, černá stropnice nebo infotainment systém s integrovanou navigací. Pod kapotou bychom pak nalezli 3.0 litrový naftový šestiválec o výkonu 190 kW (258k), který je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou, která umí posílat výkon na všechna čtyři kola.

Druhý koncept, nesoucí název Dark Label, byl postaven na základě Amaroku Comfortline, ovšem jeho exteriér dostal matné lakování v odstínu "Indium" šedé a zrcátka spolu se zadním rámem jsou matně černá. Dalšími výraznými prvky jsou 18" palcová kola a upravená maska s chromovanými doplňky.

Interiér si víceméně zachoval svou původní podobu, ovšem designéři  i sem aplikovali černou stropnici a na podlaze se objevily speciální koberečky s emblémem "Dark Label".

Pod kapotou bude na výběr ze dvou různých naftových šestiválců. Základní model nabídne výkon 120 kW (163 k) a šestistupňovou manuální převodovku. Pokud ale sáhnete po výkonnější verzi, dostanete k dispozici stádo 204 koní, které můžete spárovat buď s šestistupňovou manuální převodovkou, nebo osmistupňovým automatem.

Podle zpráv z webu CarScoops by se měl Amarok Dark Label dostat na německý trh začátkem jara a jeho cena by se měla pohybovat okolo 33,714 Euro, tedy cca 880 tisíc korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy