Designové studie příští Bugatti je brutální hypersport budoucnosti

Bugatti Concept | foto: behance.net

Bugatti Chiron je bezpochyby jedním z nejzajímavějších hypersportovních vozů na trhu. Jeho motor generující více než 1.500 koní je uměleckým dílem a vůz díky němu dosahuje takových výkonů, že mu nakonec nestačí ani pneumatiky. Co si pro nás ale Bugatti přichystá, až bude muset Chiron nahradit?

Tuto otázku už si zřejmě položilo více lidí, ovšem britský grafik a designér Adrian Biggins šel ještě dál a rozhodl se ztvárnit grafickou studii příští Bugatti a následně ji vyvěsil na web Behance. Na první pohled se může zdát jeho design až příliš extrémní a nepravděpodobný, ovšem vzpomeňme si například na chystaný Aston Martin Valkyrie nebo Mercedes-AMG Project One.

Tato studie si však zachovala i několik charakteristických rysů předchozích modelů Bugatti. Patří mezi ně třeba maska ve tvaru obrácené podkovy, klasické boční tvary ve stylu písmene C nebo typických linií. Největší změny se ale odehrávaly na zádi, kde se objevil masivní difuzor nebo odhalené pružiny podvozku.

Podobných úprav se dočkala i přední část vozu, kam designér umístil masivní splitter, lehce upravil design masky a upravil i tvar světlometů, které jsou nyní ještě užší a agresivnější. Nová závodní kola a sání vzduchu na střeše už pak jen podtrhuje extrémní charakteristiku vozu.

Na vozu je také vidět inspirace několika koncepty, které v minulosti Bugatti zveřejnila. Na skutečnou podobu vozu si ale budeme muset ještě pár let počkat. Už teď ale víme, že příští vůz od Bugatti bude poháněn hybridní pohonnou jednotkou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy