Ford ukázal další limitované GT, tentokrát v kabátu '67 Heritage Edition

Ford GT '67 Heritage Edition | foto: Ford

Nový Frod GT je na silnicích jen chvíli, ovšem nyní se dočkal již druhé limitované edice. Jde o '67 Heritage Edition, která vzdává hold vítězství Fordu GT40 na závodech 24 hodin Le Mans v roce 1967. Tato speciální edice byla představena během akce "Monterey Car Week"

Edice '67 Heritage zahalí karoserii vozu do závodní červené barvy, kterou protíná dvojice bílých závodních pruhů. Chybět však nebudou ani odhalené části karbonových dílů karoserie. Dalším rozdílem oproti klasickému GT pak budou bílé kruhy s číslem 1 na přední kapotě i dveřích, 20 palcová kovaná kola, rudé třmeny brzd nebo zářivě stříbrné kryty zpětných zrcátek.

Drobných úprav se dočkal i interiér, který dostal červení bezpečnostní pásy, karbonová sedadla prošívaná rudou nití, šedá pádla řazení pod volantem nebo palubní desku doplněnou o prvky z nerezu.

Samozřejmostí u každého vozu pak bude plaketa s unikátním sériovým číslem nebo palubní deska a prahy dveří z karbonu.

Tato limitovaná edice bude dostupná pouze v roce 2018, podobně jako první limitovaná edice, která oslavovala první vítězství Fordu v Le Man a k mání byla pouze letos.

Garen Nicoghosian, designér exteriéru, označil první limitovanou edici jako obrovský úspěch, na který by Ford nyní rád navázal. Oslavovat úspěchy první generace Fordu GT40 je zkrátka něco, v čem by měla automobilky dle jeho slov pokračovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy