Uhodnete, jaká klasika se stala základem pro Invader GT IV?

Invader GT IV | foto: eBay

V uvolněné atmosféře sedmdesátých let, tedy alespoň na západě, se řada lidí pouštěla do vývoje různých stavebnic, s jejichž pomocí jste si mohli přestavět svůj jinak nudný a všední vůz do podoby něčeho, co se jen tak nevidí.

Jednou z takových stavebnic je i tento Invader GT IV od společnosti Autokit z roku 1976, který se nedávno objevil na eBay. Tento vůz, který vznikl na platformě Volkswagenu Brouk, se kromě nevšedního designu a obrovských světlometů mohl pochlubit například i dveřmi ve stylu "Gullwing". 

Vzhledem k tomu, že vůz se prodával jako stavebnice, je kvalita provedení značně proměnlivá. Minimálně z dostupných fotek se však zdá, že se stavbou tohoto kousku si dal někdo záležet. Web BarnFinds, který na Invader upozornil, navíc zdůrazňuje i příkladně zachovalý interiér. Ten nabízí kožené/koženkové čalounění, světlé koberce a sportovní sedačky.

Pod zadní kapotou byl umístěn motor 1.6 litru z Beetlu. Tento motor však doznal pár úprav, neboť se jedná o motor z Baja-Beetle. Motor je ale v současné době mimo vůz. Podle inzerátu by ale měl být plně funkční.

Pokud by ale majitel měl zájem umístit do vozu motor, který by výkonem odpovídal vzhledu, pak by mohl sáhnout po motoru EJ22T ze Subaru, který by měl do vozu s pár úpravami skvěle sednout.

A cena? Vůz už byl jednou na prodej na inzertním webu Craiglist, kde za něj prodejce požadoval 3.000 dolarů. Nyní je však vůz vystaven na ebay s vyvolávací cenou 2.450 dolarů (54,300 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy