Toužíte po naprostém unikátu? Pak potřebujete tento jedinečný Ford GT40 Roadster

Ford GT40 Roadster | foto: Classic Driver

Několik let hledal Henry Ford II odpověď na úspěchy vozů Ferrari na prestižních závodech 24 hodin Le Man. Když však přišli technici s Fordem GT40, byla to trefa do černého, což potvrzuje i série vítězství mezi lety 1966 až 1969.

Během vývoje tohoto geniálního okruhového nástroje vzniklo celkem 12 prototypů, na kterých měl být vyladěn vůz. Z těchto dvanácti jich pak rovná polovina byla ve verzi Roadster, přičemž tento jediný se dochoval až do dnešních dnů v původním stavu i podobě.

Navíc za volantem tohoto vozu, který je vystaven na webu Classic Driver, usedaly legendy jako Ken Miles, Carrol Shelby nebo Jim Clark. Tyto legendy se pak s vozem proháněli po nejslavnějších okruzích jako Laguna Seca, Sebring nebo Daytona, kde vůz fungoval jako testovací a vývojové vozidlo.

Na rozdíl od zbývajících 11 prototypů nebyl tento vůz nijak modifikován a dochoval se v naprosto původním stavu i podobě, přičemž ostatních pět roadsterů bylo doplněno například o střešní panely. Tento je tak naprostým unikátem.

Tomu bude odpovídat i jeho cena, kterou prozatím nikdo nezveřejnil. Odhaduje se však, že půjde o sedmimístnou cifru. Samozřejmě v dolarech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy