Safari nového tisíciletí? Porsche 911X Targa!

Porsche 911X Targa | foto: behance.net

Zatímco včera jsme vám přinesli pár informací a fotografií o zajímavém Porsche 911 Safari z roku 1978, dnes pro vás máme návrh nové generace těchto speciálních rally strojů. Jedná se však jen o virtuální design z webu Behance, za jehož vznikem stojí Emre Husmen.

S příchodem klasických SUV Cayenne nebo Macan, kombinujících luxus, prostupnost lehkým terénem a brutální výkon, už zájem automobilky Porsche o výrobu modelů Safari opadl. Jak ovšem ukazuje návrh za nímž stojí Emre Husmen, bezpochyby by se jednalo o zajímavé dílo.

Při úpravě této 911 Targa se Emre nechal inspirovat klasickými modely Safari, takže vůz stojí na ohromných kolech, disponuje ochranou podvozku, která by však nyní byla vyrobena nejspíše z plastu místo plechu a stále si zachovává své charakteristické tvary.

Nápad je to samozřejmě šílený, ovšem nic podobného na trhu není. Zatímco ostatní prémiový výrobci vyrábí klasická kompaktní SUV jako BMW X1 či Audi Q3, tahle 911 by mohla zaujmout svými netradičními tvary jak sběratele, tak klasické zákazníky.

I proto je škoda, že se ničeho podobného nejspíš nedočkáme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy