Bentley Bentagya je maskovaná Audi, prohlásil ředitel Rolls-Royce

Bentley Bentayga | foto: Bentley Motors

Nevinnému pošťuchování mezi automobilkami Rolls-Royce a Bentley je zřejmě konec. CEO Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös totiž v nedávném rozhovoru označil prémiové SUV Bentley Bentagya za maskovanou Audi Q7, což si Bentley jistě nenechá líbit.

Stalo se tak v rozhovoru pro Automotive News, kdy Müller-Ötvös řekl, že Rolls-Royce nevyužívá ke stavbě svých vozidel masově vyráběné platformy. To totiž omezuje možnost designu a podkopává exkluzivitu vozidel. V segmentu exkluzivních SUV by tedy zákazníci neměli chtít maskovanou Audi Q7, měli by chtít pravá Rolls-Royce.

Tím narážel právě na svého největšího konkurenta v segmentu luxusních SUV, Bentley Bentagya. Ten totiž stojí na platformě MLB Evo, kterou sdílí s vozy Audi Q7, Porsche Cayenne nebo v současnosti vyvíjeným Lamborghini Urus. Naopak Rolls-Royce Cullinan bude díky své jedinečné platformě mnohem exkluzivnější záležitostí.

Více toho o prvním SUV automobilky Rolls-Royce Müller-Ötvös říci nechtěl, ovšem podle webu CarScoops by Cullinan mohl pod kapotou ukrývat dvakrát přeplňovaný 6.75 litrový motor V12 o výkonu 430 kW (585 k) s točivým momentem 900 Nm.

Rolls-Royce Cullinan na prvních fotkách budí respekt. | foto: Rolls-Royce

Exkluzivní výbava by pak mohla zahrnovat například laserové světlomety, nebo samostatně se vyrovnávající vzduchový podvozek, který každou vteřinu provádí miliony výpočtů a je schopen reagovat na zatáčení, akceleraci nebo údaje dostupné z kamer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy