Vzácné modré Ferrari Enzo Tour de France Blu míří do aukce a vypadá nádherně

Vzácné Ferrari Enzo v modré barvě Tour de France | foto: Rm Auctions

Aukční společnost RM Sotheby má na svých stránkách v současné době vystaveno několik nádherných a vzácných vozů Ferrari, mezi nimiž vyčnívají i dva modely Enzo. Jeden je nalakován v klasické černé barvě, ten druhý se však pyšní zakázkově předělávanou barvou Tour de France Blu z dílny Ferrari Classiche.

Tento nádherný vůz vyrobený v roce 2004 byl původně nalakován do do unikátní barvy Matt Titanio Extra Campionario a zamířil do vlastnictví člena královské rodiny ze středního východu, který tou dobou žil v Londýně.

V jeho vlastnictví však vydržel jen do roku 2008, kdy ho vydražil jeho nový majitel. Ten vůz svěřil do rukou lidí z oddělení Ferrari Classiche, kteří vůz zrenovovali a přelakovali do modré barvy Tour de France Blu. Před pár lety vůz znovu změnil majitele a dostal se do rukou toho současného, který si pečlivě evidoval všechny doklady i servisní historii. K vozu také nechybí originální příslušenství včetně nářadí ani certifikáty z Ferrari Classiche.

Podle popisu je vůz v perfektním stavu, což není nic překvapivého, když s ním jeho původní vlastníci neujeli více než 8,884 kilometrů. Interiér čalouněný  ve světle hnědé kůži tak vypadá takřka nepoužívaně a na jeho modrém laku těžko najdeme nějakou nedokonalost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy