Lamborghini Diablo ze slavného videoklipu může být vaše, cena je však astronomická

Slavné Lamborghini Diablo z videoklipu Cosmic Girl | foto: Amari

Máme momentálně zbytečně moc peněz a nevíte co s nimi? Pak si můžete koupit třeba tohle nádherné Lamborghini Diablo z videoklipu písně Cosmic Girl skupiny Jamiroquai, která v devadesátých letech i začátkem nového tisíciletí pravidelně obsazovala první pozice hudebních hitparád.

Ve slavném hudebním klipu však nevystupovalo jen Lamborghini Diablo. Kromě něj se na scéně ukázaly i další dva skvosty italského automobilového průmyslu: černé Ferrari F355 a červené Ferrari F40. Za volantem Diabla přitom seděl front-man kapely a milovník rychlých vozů Jay Kay, za volantem rudého Ferrari F40 pak měl údajně sedět Nick Mason z kapely Pink Floyd, kterému vůz patřil.

Na prodej je však pouze ono fialově lakované Lamborghini Diablo SE30 z roku 1996, které vypadá skoro jak z jiné galaxie. Celkem bylo vyrobenou 150 vozidel tohoto typu, ovšem pouze 16 z nich s pravostranným řízením. Natáčení klipu se účastnily vozy dva, ovšem oba byly poškozeny. Zatímco první kus byl nabourán a musel být z natáčení odtažen, na druhém kusu se uvolnila kamera a rozbila čelní sklo.

Tím se však Jay Kay nenechal zastavit, sklo nechal odstranit a zbytek klipu dotočil bez něj. Díky tomu si můžete všimnou i toho, jak mu během záběrů do kabiny létají vlasy, ačkoliv má okna vytažená.

Jay Kay vůz několik let vlastnil, ovšem potom automobil několikrát změnil vlastníka a nyní je vystaven v Amari Supercars, kde hledá dalšího šťastného majitele. Ten ovšem bude muset rozbít několik prasátek, aby na vůz měl. Jeho cena je totiž 549,995 liber, což v přepočtu vychází zhruba na 16 milionů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy