Celníci zadrželi další Fordy plné drog, na případu už pracuje i FBI

Celníci nalezli ve vozech Ford Fusion další balíky Marihuany | foto: wheelsage.org

Již podruhé během měsíce se americkým policistům a celníkům povedlo zajistit zásilku drog, které byly do USA pašovány z Mexika ve zcela nových automobilech značky Ford a Lincoln naložených v přepravních vlacích.

Tentokrát se však povedlo odhalit zásilku Marihuany ukryté v automobilech dříve, než vůz dorazil do jednotlivých dealerství či přímo k zákazníkům. První podezřelý balíček, který by mohl obsahovat marihuanu, objevili zaměstnanci již během vykládání automobilů v železničním zařízení Woodhaven (stát Michigan). 

Vzhledem k minulým zkušenostem tedy zaměstnanci Fordu okamžitě zavolali policisty, kteří alarmovali i celní správu a další složky. Vzápětí policisté s celníky prohledali celý vlak i všech 200 automobilů a objevili zásilku 125 kilogramů Marihuany.

Tentokrát si však pašeráci ani nedávali záležet na ukrývání balíčků do prostoru po rezervu, ale drogu nechali zabalenou v normálních balících a pohozenou kdesi v automobilu. Informace o velikosti balíků nebo jejich přesném umístění však nejsou k dispozici.

Podle webu The Drive se však zdá, že drogy byly opět pašovány v zásilce automobilů z továrny Hermosillo (Sonora, Mexiko). V této továrně se totiž vyrábí právě vozy Ford Fusion a Lincoln MKZ. V druhé továrně, kterou Ford v Mexiku vlastní, se vyrábí americká specifikace Ford Fiesta.

Marihuana ukrytá ve vozech Ford Fusion byla zabalena v půlkruhových balících a uložena v prostoru pro rezervu | foto: facebook

Automobilka Ford už opakovaně prohlásila, že na řešení problému spolupracuje s několika bezpečnostními složkami, včetně FBI. Dokud však vyšetřování pokračuje, odmítají se k celé situaci nadále vyjadřovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy