Nejslavnější auto z americké policejní honičky je na prodej! Cena je šokující

Pravděpodobně nejslavnější Ford Bronco na světě. Právě v tomto voze ujížděl dvě hodiny před policií O.J. Simpson | foto: youtube.com

Ačkoliv automobilka Ford připravuje výrobu nového modelu Bronco na rok 2020, zákazníci jsou hladoví i po starších kusech, které sebou přináší i kus nostalgie devadesátých let. Jedním z takových je i toto bílé Bronco, ve kterém policii přes dvě hodiny ujížděl herec O.J. Simpson, kterého policie obviňovala z vraždy jeho bývalé ženy.

Na první pohled obyčejný bílý Ford Bronco, jehož současným majitelem je Mike Gilbert, znala jednu dobu většina obyvatel USA.  V roce 1994 totiž 95 milionů televizních diváků sledovalo, jak v tomto voze ujížděl před policií herec O.J. Simpson, který byl obviněn z vraždy své bývalé manželky a jejího nového partnera.

Z tohoto obvinění sice O.J. Simpson vyvázl, ovšem v roce 2007 byl obviněn z ozbrojené loupeže, únosu a dalších zločinů, za které byl odsouzen k 33 letům vězení.

Jeho slavné Bronco však změnilo majitele již v roce 1995, kdy ho koupil jistý Mike Gilbert, bývalý sportovní agent, který s O.J. Simpsonem spolupracoval v době před smrtí jeho ženy. 

Bronco od té doby stálo v Gilbertově garáži, kde na něj padal prach. Následně ho však Gilbert zapůjčil do muzea zločinu, kde byl vůz dlouho vystaven. Podle Gilberta se jedná o druhé nejvyhledávanější auto americké historie, hned po limuzíně, ve které byl zastřelen J.F.K.

Podle informací z CarScoops zakoupil Gilbert tento automobil v roce 1995 za 75,000 dolarů (necelých 1,7 milionu) a za více než dvacet let s ním neujel více než 20 mil (32 km). Navíc vlastní i originální registrační značku, která na voze byla v době, kdy automobil ujížděl před policií.

Nyní se však zdá, že Bronco by mohlo změnit majitele. Pro Gilberta se totiž vždy jednalo pouze o investici, která by s blížícím se podmínečným propuštěním O.J. Simpsona mohla skutečně vyplatit. Otázkou však je, zda nejsou požadavky Gilberta příliš vysoké.

Podle informací které přinesl bulvární web TMZ totiž Gilbert již dostal nabídky v rozmezí 250-300,000 dolarů (5,5-6,7 milionu korun), ovšem jeho představa o ceně se údajně pohybuje až okolo částky 750,000 dolarů (16,7 milionu korun), což je skutečně vysoká suma, za jinak obyčejné SUV.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy