Tahle extrémně drsná Tesla by se nezalekla ani Rally Dakar

Tesla Model X v extrémní off-road úpravě (Autor: Mo Aoun) | foto: twitter

Tesla Model X sice je SUV s pohonem všech kol, ovšem do opravdu drsného terénu se s ní prozatím nikdo nevydal. Prvním opravdu terénním automobilem Tesly by se tak mohl stát až plánovaný pracovní Pick-up, ovšem na jeho příchod si ještě chvíli počkáme.

Některým lidem se však čekat nechce, díky čemuž vznikají zajímavé designové koncepty alespoň na našich monitorech. Jedním z takových konceptů je i tato Tesla Model X upravená do naprostého extrému.

Za jejím stvořením stojí grafický designér vystupující pod jménem Mo Aoun, který svá díla vystavuje na svém Twitterovém účtu. Kromě Tesly už jsme tak na jeho účtu mohly vidět upravené terénní Toyoty, Mercedesy nebo různé sportovní vozy.

Tato Tesla je však skutečně dohnaná do extrémní dokonalosti. Podvozek byl zvýšen, podběhy byly zvětšeny a místo silničních kol se v nich zabydlely pořádné terénní drapáky.

Přední nárazník byl vyměněn za ocelový pevnostní nárazník s ochranným rámem, háky a také navijákem. Na střeše vozu je umístěna zahrádka ze silných trubek, která je na čelní straně vybavena LED světelnou rampou. Zadní část vozu pak doplňuje rám s náhradní terénní pneumatikou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy