Nový Dodge Charger Pursuit hlídá policistům záda

Dodge Charger Pursuit | foto: FCA Group

Automobilka Dodge si na rok 2018 přichystala pár drobných ale významných vylepšení pro svůj policejní model "Charger Pursuit". Ty by měly službu policistů nejen usnadnit, ale také by měly přispět k vyššímu bezpečí policistů během zásahů.

Novinkou bude 7 palcový display infotainmentu, který byl zvětšen z původních pěti palců. Pokud však policisté budou mít zájem, mohou si přiobjednat velký 12 palcový displej, který zároveň nahradí laptop, který mají policisté ve svých automobilech k dispozici.

Velkou novinkou je však balíček "Officer Protection Package", tedy baliček pro ochranu policistů. Díky němu dokáže infotainemnt prostřednictvím parkovací kamery a parkovacích senzorů zachytit pohyb za vozidlem a předejít přepadení policisty ze zálohy.

Pokud systém zachytí za automobilem pohyb, okamžitě spustí zvukovou výstrahu a na displeji se zobrazí obraz z parkovací kamery, díky čemuž policista získá lepší přehled. Spolu s tím však systém dokáže i zapnout majáky, zamknout dveře a vysunout okna.

Spolu s tímto balíčkem "Officer Protection Package" policisté získají i balíček "Fleet Safety Group", díky čemuž bude Charger vybaven asistentem pro hlídání mrtvého úhlu a systémem pro hlídání provozu za vozidlem (užitečný zejména při vycouvávání z řady parkujících vozidel).

Poslední novinkou je pak nová barva "IndiGo" modrá, která rozšíří balíček barev, který už je tak relativně pestrý. Naleznete v něm například "Go Mango" oranžovou nebo "TorRed" červenou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy