Po světě jezdí již 2 miliony Fiatů 500. Jubilejní vůz zamířil do Německa

Jubilejní dvoumiliontý Fiat 500 | foto: youtube.com

Moderní reinkarnace Fiatu 500 se dočkala podobných úspěchů, jako jeho duchovní předchůdce, který kdysi pomohl motorizovat Itálii. Krátce po oslavách 60 let od vzniku první generace tohoto kompaktního městského vozítka byl vyroben jubilejní dvoumiliontý kus.

Jubilejní Fiat 500 sjel z výrobní linky v provedení 500S, pod jehož kapotou je ukryt dvouválcový motor TwinAir o objemu 0,9 litru, který dokáže díky přeplňování vyvinout výkon úctyhodných 105 koní. Z jízdy s tímto významným modelem, jež nese červený lak Passion Red, se bude moci těšit zákaznice žijící v Německu.

Model S patří k nejsilnějším verzím tohoto kompaktního  městského vozu. Kromě výkonného motoru se vyznačuje i speciální výbavou, která zahrnuje sportovní body-kit zahrnující dynamičtější nárazníky, prahy a decentní spoiler. Sportovnost vozu podtrhují černá 16" palcová litá kola.

Že tento jubilejní Fiat zamířil do Německa není náhodou. Během tří let se v Německu prodalo více než 200,000 těchto vozidel a zájem o ně stále roste. Ostatně Fiat je ve své třídě premiantem, ostatně více než 80% vozidel Fiat 500 je prodáno za hranicemi Itálie.

K oslavě výroby a prodeje dvoumiliontého vozu automobilka vytvořila i krátké video, které zachycuje celou cestu automobilu od výroby až po předání nové majitelce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy