Exkluzivní hypersportovní Mercedes se proměnil v rally speciál

Mercedes-Benz CLK GTR Roadster | foto: youtube.com

Zatímco většina majitelů automobilů s milionovou hodnotou drží své klenoty zamčené v garáži a nechává jejich cenu růst, někteří s nimi jezdí kdykoliv a kdekoliv mohou. Stejně jako tento majitel jednoho z 6 Mercedesů CLK GTR, který se s vozem proháněl po silnicích, které by byly vhodnější spíše pro závody rally.

Na světě existuje pouze šest exemplářů Mercedesu CLK GTR Roadster, které vznikly ze stejného důvodu, jako většina ostatních silničních hypersportovních automobilů: umožnit automobilce homologování vozu do závodů "FIA GT Championship".

Vzhledem k velmi nízkému počtu vyrobených kusů se tak hodnota vozu pohybuje v takových částkách, které mohou vozy jako McLaren P1, Porsche 918 Spyder nebo Ferrari LaFerrari jen tiše závidět. A je úplně jedno, že jsou rychlejší, propracovanější či luxusnější.

Je tak jen s podivem, že majitel 3. vyrobeného kusu se s ním objevil na akci, kde s CLK GTR vesele driftoval po polích a některé zvědavce svým vozem dokonce i svezl po silnici, která by mohla sloužit spíše jako rychlostní zkouška na závodech Rally.

Co dělá z CLK GTR skutečné hypersportovní auto je jeho motor. Jedná se o 6.9 litrový motor V12, který díky úpravám od AMG produkuje výkon 604 koní a točivý moment 775 Nm. 

Díky této porci výkonu a šasi závodního vozu dokáže CLK GTR Roadster dosáhnout maximální rychlosti 321 km/h a z 0 na 100 km/h zrychlí za pouhé 3,2 sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy