Nová Kia Stinger GT je pěkně divoká. Podívejte se, jak trhá pneumatiky na kusy

Nová Kia Stinger GT předvedla, jak ostrá umí být | foto: youtube.com

Jakmile se Kia Stinger GT ukázala světu, okamžitě na sebe strhla ohromnou pozornost. Tento prémiový sedan korejské automobilky zvládne konkurovat evropským rivalům nejen vzhledem a výkony, ale pravděpodobně i zábavou za volantem. Vždyť se podívejte, jak je to auto hravé a dravé.

Kia Stinger GT se pravděpodobně stane prodejním hitem. Nejen že vypadá naprosto skvostně, nabízí výkonné motory a moderní propracovaný interiér. Jak se zdá, tahle luxusní Kia bude zřejmě i pěkným zdrojem zábavy na silnicích a okruzích.

Stačí se jen podívat na toto krátké video, na kterém Stinger GT doslova mučí a trhá své zadní pneumatiky, které se díky dostatku výkonu i přítomnosti samosvorného diferenciálu velmi ochotně protáčí a zanechávají za sebou jen bílý dým a černé stopy na asfaltu.

Ostatně není se čemu divit. Pod přední kapotou této nové Kii se totiž objeví pouze dva motory, přičemž každý nabídce více než slušné parametry. Základem je přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 190 kW (259 k) s točivým momentem 353 Nm. Mnohem zajímavější je však dvakrát přeplňovaný 3.3litrový vidlicový šestiválec 272 kW (370 k) s točivým momentem 510 Nm, který se nalézá právě v útrobách vrcholného provedení GT. S šestiválcem pod kapotou zvládá Stinger GT akcelerazi z 0 na 100 km/h za 5,1 vteřiny.

Oba motory jsou standardně spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou s možností řazení pádly pod volantem, která může přenášet výkon jen na zadní, nebo na obě nápravy. V případě volby zadokolky však Stinger nabídne i samosvorný diferenciál.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy