Vozil se v něm Elton John, teď může být vaše. Ferrari hudební legendy míří do aukce

Tohle Ferrari 365 GTB/4 Daytona kdysi vlastnil Sir Elton John | foto: Silverstone Auctions

Ačkoliv má tohle Ferrari 365 GTB sběratelskou hodnotu už jen díky svému datu výroby a perfektnímu stavu, jeho hodnotu do jisté míry navýší i jeho první majitel, kterým nebyl nikdo jiný než cenami ověšený hudebník Sir Elton John, který je sovu slabostí pro Ferrari dobře známý.

Sytě rudé Ferrari 365 GTB/4 vyrobené v roce 1972 si koupil Elton John v roce 1973, krátce po vydání velmi úspěšného alba "Goodbye Yellow Brick Road". V roce 1975 však vůz prodal a ten prošel rukami několika dalších majitelů - všichni však byli členy Ferrari klubu, takže vůz má kompletní historii oprav i majitelů.

U posledního majitele Ferrari zakotvilo na dlouhých 16 let, během kterých bylo garážováno a poctivě udržováno, bez ohledu na cenu. Snad i díky tomu je rudá barva karoserie "Rosso Chiaro" původní a v perfektní kondici. Totéž se dá říci o stavu karoserie i stavu interiéru, který je vyveden v tmavé kůži.

Pokud bychom se podívali na tachometr, zřejmě by vás zarazil údaj o nájezdu vozidla. Podobné skvosty totiž bývají většinu času pod plachtou a v garáži, tento však najel přes 131,000 kilometrů. Díky řádné péči to na něm však takřka nepoznáte.

Motor V12 chytá napoprvé a je stále připraven vydat stádo svých 352 koňských sil, díky kterým je tento vůz schopen dosáhnout maximální rychlosti 282 km/h. Pětistupňová manuální převodovka ve voze je také původní a také funguje bezchybně. Tento vůz tak musí být skutečná radost řídit.

Pokud patříte mezi vášnivé sběratele Ferrari a chcete tohle přidat do své sbírky, bude potřeba si připravit cca 15,5 až 17 milionů korun. Takový je odhad společnosti Silverstone Auctions, která má dražbu na starosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy