Tesla Roadster Y - Elektrická hračka pro velký kluky

Studie Tesla Roadster Y | foto: behance.net

Ačkoliv nám toho Tesla o druhé generaci Roadsteru příliš neřekla, může nás těšit alespoň ta jistota, že na něm pracuje. Někteří šikovní designéři však nechtějí čekat na první oficiální informace, následkem čehož vznikají designová studie jako tato.

Studie druhé generace Tesla Roadsteru, kterou na serveru Behance umístil designér Vinicius Buch, znázorňuje nový Roadster jako perfektní elektrickou hračku pro velký kluky. 

Během jejího navrhování se Buch držel jediného cíle, který si Elon Musek pro nový Roadster nastavil: zvládnout zrychlení z 0 na 96 km/h pod 2 vteřiny. A to za použití klasických silničních pneumatik a bez jakýchkoliv úprav, se kterými by Roadster nesměl legálně na silnici.

Ačkoliv vůz vypadá spíše jako ze Sci-Fi filmu, jeho designér bezpochyby sázel na maximální aerodynamičnost, nízkou váhu a moderní design. Přesně tak, jak by se dalo očekávat přímo od samotné Tesly.

Ze snímků, které uveřejnil, si tak můžeme prohlédnout agresivní masku LED světlomety, elegantní design připomínající Mazdu Mx-5, nabíjecí port umístěný v zadní části vozu, malé a odstranitelné čelní sklo, kufr v přední části a velice jednoduchou a čistou palubní desku.

Na podobu skutečného Tesla Roadsteru druhé generace si budeme muset ještě pár let počkat, ovšem kdyby dostal podobné ztvárnění, málokdo by se zlobil. Tesla však zřejmě vsadí na vyšší praktičnost, a nabídne alespoň střechu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy