Ukrajinská policie sází na ekologii. Pořídila stovky hybridních Mitsubishi

Ukrajinská policie si přebrala 635 nových Mitsubishi Outlander PHEV | foto: Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors se podařilo uzavřít skvělý obchod. Ukrajinské policii totiž japonská společnost dodala 635 nových vozů Mitsubishi Outlander PHV, které vynikají svým ekologickým provozem i propracovaným pohonem všech kol.

Společnost Mitsubishi Motors Corporation (MMC) oznámila, že se jí pomocí místního importéra a distributora MMC Ukraine podařilo dodat ukrajinskému policejnímu 635 nových vozidel Outlander PHEV. Slavnostního předávání v Kyjevě se zúčastnil ukrajinský premiér i generální ředitel Mitsubishi.

Objednávka vozidel se uskutečnila na základě dohody o výměně emisních povolenek podepsané řadou japonských společností s ukrajinskou vládou. V rámci svého závazku snižovat emise CO2 a dalších skleníkových plynů na základě Programu zelených investic podle Kjótského protokolu bude Ukrajinská vláda používat pro potřeby své policie vozidla Outlander PHEV.

Pro Mitsubishi Motors Corporation se jedná již o druhý podobný úspěch. V prvním případě se jednalo o postupnou dodávku 507 elektromobilů i­MiEV estonské vládě. Dodávky byly zahájeny v říjnu 2011.

Mitsubishi Outlander | foto: Mitsubishi Motors

Pro model Outlander se tak jedná o další významný úspěch. Od roku 2013 se pro tento vůz rozhodlo již více než 80,000 zákazníků a díky tomu se již čtyřikrát po sobě stal nejprodávanějším plug-in hybridem na evropských trzích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy